28 Mart 2020 Cumartesi

Tayland Phuket de Ne Yenir?


Phuket Yeme İçme Kültürü

Phuket yeme & içme açısından oldukça zengin bir mutfak içeriğine sahiptir. Sayısız yemek seçeneği sunan Phuket mutfağında istediğiniz her yemek türüne göre restoran bulma imkanına sahipsiniz. Farklı tatlar denemek isteyenler için de bulunmaz fırsatlar sunan mutfak, özellikle Tay yemekleri ile ünlenmiştir.


Zengin baharat ve soslar ile lezzetlendirilen Tay yemekleri mutlaka tadına bakılması gereken lezzetler arasında. Özellikle acı soslar ve Hindistan cevizi konularak yapılan yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli diyebiliriz. Tropikal iklime sahip olan Phuket Adası’nda yemeklerde de o doğal tropikal tatlara rastlamanız mümkün. Deniz ürünlerinin bir çok çeşidinin bulunduğu Phuket’ te çok çeşitli balık ve deniz ürünlerinin tadına bakma imkanı bulacaksınız. Bunun yanı sıra tüm uzak doğu ülkelerinde olduğu gibi burada da pirinç en çok tercih edilenler arasında gelmektedir. Ayrıca Phuket birçok dünya mutfağına da ev sahipliği yapıyor. Avrupa, Japon, Çin, Meksika ve Hint mutfağının neredeyse tüm lezzetlerini tatmanız mümkün. Halkın büyük çoğunluğunun Müslümanlardan ve Hindulardan oluştuğu Phuket Adası’nda daha ağırlıklı olarak Tay, Çin ve Japon yemekleri tüketiliyor. Ayrıca Tay mutfağı vejetaryen ve dini açıdan domuz eti gibi besinler tüketmeyen ziyaretçiler açısından da zengin menüsü ile damaklarınız şenlendirecek. Phuket caddelerinde sokak kafeleri, ufak yemekhaneler, fırınlar, yerel tarz lokantalar ve büfelerden yiyeceklerin tadına bakmanız mümkün.

Dünya mutfaklarına ev sahipliği yapan Phuket Adası’nda birçok lezzetli yiyecek ile hem gözünüz hem damağınız şık bir ziyafet çekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.