25 Mart 2020 Çarşamba

Pattaya Gezi Rehberi

Pattaya, bütüm dünyadan turist alan bir şehir, Tayland’ın en önde gelen tatil yerlerinin ilk sırasında yer alıyor.

Popüler eğlence çeşitleri, su ile ilgili sporlar ve yakındaki adalara organize edilen ziyaretler ve olağan dışı gece hayatı sayesinde turistleri cezbediyor. Pattaya’nın bu göz alıcılığı,turistlerin tekrar ziyaret etme oranlarının artmasını sağlıyor.


Pattaya ile ilgili olarak;
Tayca dilinde söylenen ismiyle Mueang Pattaya’nın 140km güney doğusunda Bangkok yer almakta ve Doğu tarafında ise Tayland Körfezi tarafında çevrelenmekte,konum olarak Chonburi bölgesinde yer almaktadır.

Pattaya gece hayatı, bu şehri kendine özgün kılan en önemli ögelerden birisi.Bu sebeple,Caddelerde mutlu turist kafileleri görmek mümkün.Gün batar batmaz hızlanan çoşgulu pattaya geceleri,sabahın ilk ışıklarına kadar,Sıra dışı diskotek ve barlarda hız kesmeden devam ediyor. Bu diskotek ve barlar,pattaya gece hayatının adeta can damarları,bunları her  köşe başında görmek mümkün.

Tayland’ın en önemli şehirleri arasında yer alan ve başkent Bangkok’un 165 km kadar güneyinde, Tayland Körfezi’nin kıyısında kalan Pattaya; kelime anlamı olarak Güney Batı Muson Rüzgarı anlamına gelmektedir.



Tarihinin en önemli dokularını bünyesinde barındıran bu şehirde; bir dönem ünlü krallıklar hüküm sürmüştür. Bu nedenle birçok tarihi kalıntıya rastlanılması mümkün olan bu şehre; tarihi gezi yapılması son derece uygun olur. Ayrıca doğal güzelliklere ve eşsiz dağ manzaralarına da sahip olan bu şehir; bir kıyı şehri olması nedeni ile yaz ayları tatili için de son derece cazip görünüyor.

Şehrin merkezi ve kalbi olan Walking Street; son derece hareketli ve canlı bir hayata sahip. Sadece gündüzleri değil, geceleri de aynı canlılıkta bulunan bu cadde, birçok insanın da akınına uğruyor.

Tayland’ın en gözde tatil merkezlerinden biri olan Pattaya; özellikle yaz aylarındaki tatillerde milyonlarca turistin akınına uğruyor. 2005 yılında yapılan sayımda bu bölgeye gelen turist sayısı 5.4 milyon olarak kayıtlara geçilmişti ve günümüze kadar da her yıl üzerine koyarak bu turist sayısı katlandı. Kıyı şehri olması ve muhteşem bir denize sahip olması Pattaya’nın yaz aylarındaki tatiller için en çok tercih edilme sebebi oluyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün en iyi şekilde bir arada yer aldığı bu şehirde; tarihi bakımından da müze, kral mezarları ve çeşitli yapılar yer alıyor. Yani hem tarihi gezi, hem de yaz tatilleri için son derece elverişli bir seyahat ortamını oluşturuyor.

Pattaya de Ne Yenir?
Pattaya Barlar ve Gece Hayatı
Pattaya Yerel Ulaşım
Pattaya Otelleri
Pattayada Yapılacaklar Listesi
Pattaya Alışveriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.