25 Mart 2020 Çarşamba

Phuket Gezi Rehberi

Tayland’ın dünyaca ünlü adası Phuket

Turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir adadır. Özellikle Uluslararası havaalanı ile dikkatleri üzerine çeken bu adaya, Batılı turistler adeta akın ediyor.
Phuket Adası’nda dünyaca tanınmış bir plaj da eşsiz güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Adanın en büyük ve en ünlü plajı olarak bilinen bu yerin adı ise; Patong plajıdır.
Farklı kültürlerin bir arada bulunduğu bu adada, Thai ve Budist inanışları hüküm sürüyor.
Adanın etrafı çeviren deniz suyunun bir hayli temiz olması da; tatilcilerin bu bölgeye akın etmesinin en büyük nedeni oluyor.
Özellikle yaz aylarında tercih edilen ve tam bir yaz tatili mekanı olan bu ada; deniz suyunun temiz olması ve su altı görüşünün da bir hayli olması nedeni ile dünyanın en iyi 10 dalma mekanı arasında yer alıyor.
Birçok ünlü filmin çekildiği bu ada; hem yaz tatilini deniz, kum ve güneş üçlüsüyle birlikte muhteşem bir ortamda yaşamak isteyenler için, hem de macera severler için bulunmaz bir yer konumunda. Deniz suyunun muhteşem bir görünüme sahip olması ve adeta denizin dibinin görünmesi, bu bölgeye Batılı turistlerin bir hayli fazlaca akın etmelerine neden oluyor. Onlarca plajı, tapınakları, şelaleleri, eşsiz manzaraları ve doğal güzellikleri ile ünlü olan bu şehir; hem maddi imkanın bulunması, hem de zaman bakımından bir sıkıntının olmaması durumunda yaz tatilinin geçirilmesi için gerçekten en mükemmel yer olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Phuket de Ne Yenir?
Phuket Barlar
Phuket Yerel Ulaşım
Phuket Otelleri
Phukette Yapılacaklar Listesi
Phuket Alışveriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.