14 Nisan 2020 Salı

Bangkok da Yapılacaklar Listesi


Bangkok,tam doğru tabirle melekler şehri olarak adlandırılır.Burası,görsel muamelenin,enfes kokuların ve son moda hayat tarzlarının çok güzel bir birleşgesidir.

Şehir,zengin bir kültüre ve muhteşem manzaraya sahipttir.Eğer ziyaretçiyseniz, burada yapılacak çok şey var.Bu yazı,Bangkok da yapılması gereken 5 önemli konuyu tarif ediyor.

Bangkok Tapınakları ve Sanat:

Bangkok,sizi hayrete düşüren dünyaca ünlü tapınaklara ev sahipliği yapıyor.
Ziyaret etmeniz gereken tapınaklar,Wat Arun Tapınağı, Wat Phra Kaeo Tapınağı, Wat Pho Tapınağı ve Wat Suthat Thepwararam Tapınağı.Tüm bu tapınaklar altın kaplama ile çevrelenmiş,çok renkli çatıları sahiptir ve cam mozaiklerle süslenmişlerdir ve ayrıca Budistler için çok önemli yerlerdir.Eğer Bangkok’daysanız,bu mimari şaheserleri görmeden geçemezsiniz.

Thai Yemekleri:

Bangkok Khao san caddesinde,tayland yemeklerini tadabileceğiniz dünyaca ünlü harika restorantlar vardır. Şehirdeyken bu yemeklerin keyfini sürmelisiniz. Bu şehre özgü Yerel yemekleri denemeyi unutmayın!

Fillerin Gösterisi:

Ziyaretiniz,heyecanlı ve eğlendirici fil şovlarını izlemeden tamamlanmış olmaz.Bu şovda, filleri dans ederken de görebilirsiniz veya kendi doğallıklarında ormanın içinden denize doğru yürürken de.

Alışveriş:

Bangkok,gökyüzüne doğru yükselen alışveriş merkezleri ve kalabalık sokak pazarları ile bilinir.Şehir çevresinde yapacağınız alışveriş turları,sizi buralardan mahrum bırakmayacaktır.El yapımı eşyalardan,ithal ürünlere kadar herşeyi bulabilirsiniz.

Bangkok Gece Hayatı:

Bangkok sadece kültürü ve tarihi ile ünlü değildir ama aynı zamanda çok heyecanlı gece hayatı ile de bilinir.Mutlaka,gece kulüplerinin ve fine dining (yerel malzemeleri dogadaki hallerine yakin ve sade sunma) restorantları tecrübe etmelisiniz.Güneş battığında şehir adeta yeniden canlanır ve insanlar akın akın kulüplere,barlara ve diskolara giderler.

Tai Masajı:

Bangkok da en iyi tai masajı nerede yapılır? Spa terapi uzmanı bulmadan zamanınızı boşa harcamayın.Banyan spa merkezinine gidin, rahatlamaya başlayın ve kendinizi , sizi şımartacak işinin uzmanı ellere bırakın.

Bangkok Gezilecek Yerler
Bangkok da Ulaşım
Bangkok da Yeme İçme
Bangkok da Konaklama
Bangkok Barlar & Clublar
Bangkok Alışveriş
Bangkok Resimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.