4 Nisan 2020 Cumartesi

Phuket Yerel Ulaşım


Phuket ulaşım konusunda oldukça kaliteli araç imkanları sunan ve zengin olanağa sahip olan bir şehir. Bütçenize göre ulaşım imkanı bulabileceğiniz Phuket Adası’nda en uygun ulaşım aracı Songthaew iken en pahalı ulaşım aracı ise kiraladığınız jeepler.


Tuk-Tuk sık olarak kullanılan bir ulaşım aracı, fiyatı çok uygun olmamasına rağmen turistler tarafından tercih ediliyor. Küçük kamyonetlerin arkasının tente ile kapatılıp iki koltuk konulması ile oluşan Tuk-Tuk’ lara binmeden önce mutlaka fiyat pazarlığının yapılması gerekiyor. Tuk-Tuk’lar mafya tarafından işletildikleri için çok turistlere aşırı yüksek fiyat söyledikleri söyleniyor. Bunun yanı sıra şoförlü lüks araçlar ya da kişi sayısına göre minibüsler kiralamanız mümkün.  Bu şoförlü kiralık araçlar genelde havaalanı yada plaj gibi uzun mesafe yollar için kullanılıyor. Phuket’ de en çok tercih edilen ulaşım şekli ise taksi motorlar yada direk motor kiralamak. Motor kullanımı konusunda deneyimli değilseniz genelde daha uygun fiyatlı olan taksi motorları kullanmanızı tavsiye ederiz. Yoğun bir trafiğe sahip olan Phuket Adası’nda trafiğe çıkmak sandığınızdan daha zor olabilir.

Son olarak eğer 4 5 kişi birlikte seyahat ediyorsanız en uygun olanı jeep yada araba kiralamak. Günlük 1000 baht civarında seyreden jeep kiraları dolar açısından bakıldığında uygun fiyata kiralanıyor. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken, sigortalı bir araç bulmak. Çünkü herhangi bir kaza durumunda ücret haklı olarak sizden karşılanıyor.

Phuket Hakkında Bilgiler
Phuket de Ne Yenir?
Phuket Barlar
Phuket Otelleri
Phukette Yapılacaklar Listesi
Phuket Alışveriş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.