6 Nisan 2020 Pazartesi

Bangkok Otelleri ve Konaklama


Banglamphu Bölgesi:
Bangkok’ta ucuz konaklama denince ilk akla gelen kuşkusuz ünlü backpacker getosu Khao San Road. Bir zamanlar eski gezginlerin tarihi mekanlara yakın olmak için seçtikleri bu sokağın etrafı zamanla sırt çantalılara hizmet veren konukevleri, seyahat acenteleri ve barlarla dolmuş. Bugün sadece Thanon Khao San değil, Banglamphu bölgesinin büyük bir bölümü ucuz konaklamak isteyenler için bir çok seçenek sunuyor.


Soi Rambutri:
Thanon Khao San’ın bağlı bulunduğu ana cadde üzerindeki tapınağın hemen arkasında yer alan Soi Rambutri hem daha sakin bir ortam arayan, hem de tüm curcunaya kısa bir yürüyüş mesafesinde olmak isteyenlerin vazgeçilmezi haline gelmiş. Bugün Soi Rambutri Banglamphu bölgesinde konaklamak için muhtemelen en iyi seçenek.

Merry V Guesthouse:
Rambutri sokağının belki de en hesaplı konukevi Merry V. Bu özelliği yüzünden de rezervasyon yapmadan gittiğiniz takdirde burada yer bulmanız çok zor. Konukevi telefonla yapılan rezervasyonları kabul ediyor.
Vantilatörlü banyosuz tek kişilik/çift kişilik/üç kişilik
Vantilatörlü ve sıcak sulu banyolu tek kişilik/çift kişilik/üç kişilik
Klimalı ve sıcak sulu banyolu kişilik/çift kişilik/üç kişilik

My House Guesthouse:
Merry V’ın hemen yanındaki My House benzer fiyatlara ve odalara sahip. Burada da yer bulmanız çok zor, fakat bu konukevi telefonla yapılan rezervasyonları maalesef kabul etmiyor. Konukevinin oldukça popüler bir restoranı var ve de burada düzenli olarak büyük ekranda film gösteriliyor.
Vantilatörlü banyosuz tek kişilik/çift kişilik
Vantilatörlü ve soğuk sulu banyolu tek kişilik/çift kişilik /üç kişilik
Klimalı ve sıcak sulu banyolu çift kişilik

New Siam I Guesthouse:
Vantilatörlü banyosuz tek kişilik/çift kişilik: 280/340B
Klimalı ve sıcak sulu banyolu çift kişilik: 620B

New Siam II Guesthouse:
Vantilatörlü ve soğuk sulu banyolu çift kişilik/üç kişilik
Klimalı ve sıcak sulu banyolu çift kişilik/üç kişilik

Thanon Khao San (ok: Kau Sarn):
Bölgenin kalbi olan Khao San bugün tam bir karnaval alanı halinde, bu yüzden de konaklamak için muhtemelen en son seçilmesi gereken yer.

Thanon Rambutri:
Khao San’ın paralelindeki cadde olan Thanon Rambutri’de bir çok konaklama seçeneğine sahip, fakat burası da biraz hareketli bir yer.

Thanon Chakrapong:
Thanon Khao San ve Thanon Rambutri’nin bağlı olduğu ana cadde olan Thanon Chakrapong üzerinde de bir miktar konukevi var, fakat bunlar daha çok tabut gibi odalara sahip döküntü ve gürültülü yerler.

Sukhumvit Bölgesi:
Eğer şehir merkezine daha yakın olmak ve de SkyTrain ve metroyu daha aktif olarak kullanmak istiyorsanız kalmanız gereken yer Sukhumvit bölgesi. Burada göz önünde bulundurulması gereken nokta ise fiyatların Banglamphu’ya göre daha pahalı olduğu. Bu yüzden bu civarda sırt çantalılardan çok bavullular kalıyorlar.

Bangkok Gezilecek Yerler
Bangkok da Ulaşım
Bangkok da Yeme İçme
Bangkok Barlar & Clublar
Bangkok Alışveriş
Bangkok Resimleri
Bangkok da Yapılacaklar Listesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.